Rechter wijst vordering van Feyenoord af

UTRECHT, 2 OKT. De president van de Utrechtse rechtbank, mr. H. Schepen, heeft de vordering van Feyenoord vanmorgen afgewezen.

Feyenoord had woendag een kort geding aangespannen tegen de commissie van beroep van de KNVB, die aanvoerder Jean-Paul van Gastel voor vier wedstrijden heeft geschorst. Schepen stelt de voetbalbond in het gelijk: de commissie van beroep heeft het recht een strafzaak onafhankelijk te bekijken en zich daarover uit te spreken. Volgens Feyenoord mag de KNVB een speler niet alleen op grond van televisiebeelden schorsen.

Van Gastel gaf tegenstander Ronald Hamming van Fortuna Sittard vorige maand een elleboogstoot. De overtreding werd niet geconstateerd door arbiter Uilenberg, maar later bewezen geacht door de openbare aanklager van de KNVB. Van Gastel liet de zaak voorkomen; de tuchtcommissie van de KNVB verklaarde de straf vervolgens ongeldig. Daarna ging de aanklager in beroep; hij werd in het gelijk gesteld.