Ramsj

Paul Theroux: Mijn andere ik. Paperback, Atlas 1996, van ƒ 49,90 voor ƒ 15,-. Steven Sterk Utrecht, Scheltema Holkema Vermeulen Amsterdam.

'Dit is het verhaal van een leven dat ik had kunnen leiden als alles anders was verlopen; het zijn denkbeeldige herinneringen', schrijft Paul Theroux in het voorwoord van Mijn andere ik (My other life), een roman die zich afspeelt op de grens van autobiografie, reisverslag en fictie. Veelgeprezen boek, onder andere door de Times Literary Supplement. Bij het Martyrium Amsterdam is Microslaven (Microserfs) van Douglas Coupland te vinden, een even grillige als onderhoudende roman over het leven van een aantal contactgestoorde computerfanaten bij de firma Microsoft. De goede vertaling (een hele prestatie bij dit boek) is van Gerda Baardman (van ƒ 39,90 voor ƒ 14,95).

    • Henk Lagerwaard