HELD

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft in Londen zijn buurvrouw geholpen. Toen twee rovers de deuren van de Porsche van de Engelse Rita Simmonds openden om haar te ontdoen van haar juwelen ter waarde van 200.000 gulden, schoot Cruise haar te hulp. “Tom was briljant”, zei Simmons in het Britse dagblad The Evening Standard. “Zodra hij lawaai hoorde, kwam hij naar buiten gestormd.” Cruise woont tijdelijk vlakbij Regent's Park in Londen in verband met de rol van zijn vrouw, de Australische actrice Nicole Kidman, in het toneelstuk 'The Blue Room' dat in de Britse hoofdstad wordt opgevoerd. Cruise achtervolgde volgens Simmonds de rovers tot de hoek van de straat. Ze wisten met enkele ringen en een horloge van ongeveer 50.000 gulden te ontkomen. Simmonds had na de beroving enkele blauwe plekken.