Heineken gaat fors uitbreiden in Thaise brouwerij

ROTTERDAM, 2 OKT. Bierbrouwer Heineken gaat ondanks de crisis in Azië zijn productiecapaciteit in Thailand volgend jaar meer dan verdubbelen van 0,4 miljoen hectoliter tot 0,9 miljoen hectoliter. De Aziatische joint venture van Heineken, Asia Pacific Breweries, zal daarvoor ongeveer 50 miljoen gulden investeren.

De omzetgroei van Heineken in Thailand is nauwelijks getroffen door de crisis. Vorig jaar steeg de omzet met 40 procent, dit jaar zal de stijging zo'n 30 procent zijn. “We hebben de juiste strategie en de juiste markt”, zei Roland Pirmez van Heineken gisteren in een gesprek met de Thaise krant Bangkok Post.

De biermarkt in Thailand wordt geschat op ruim 2 miljard gulden en zal dit jaar met 7 tot 8 procent groeien. Thailand is voor Heineken in Azië de belangrijkste markt na Hongkong. (AP)