Dresdner Bank zit door crises op de blaren

De Dresdner Bank, de op een na grootste bank in Duitsland, heeft grote verliezen geleden op haar activiteiten in Long-Term Capital Management (LTCM) en in Rusland. De winst- en verliesrekening van de bank zal er daarom na het vierde kwartaal van dit jaar minder rooskleurig uitzien dan was voorzien.

In totaal heeft Dresdner Bank voor meer dan 340 miljoen Duitse mark (383 miljoen gulden) op de activiteiten verloren. Vooral de afschrijving van 240 miljoen mark op het beleggingsfonds LTCM drukt zwaar op de bank. Commerciële banken moesten het fonds zondag van de ondergang redden. Volgens een woordvoerder zijn de verliezen en de voorzieningen voor de Dresdner Bank te dragen. In de eerste drie kwartalen van 1998 zijn er grote winsten geboekt, zo zei hij. Verder wees hij er op dat de verliezen van het bankconcern niet zo groot zijn als die van andere kredietverleners.

Op leningen in Rusland kon Dresdner Bank 100 miljoen Duitse mark afschrijven.

Verder is er voor de financiële crisis in dit land een voorziening getroffen van ongeveer 600 miljoen mark. De Dresdner Bank heeft nog geen voorziening getroffen voor Latijns Amerika.