'Zes voetballers in Italië betrapt op dopinggebruik'

ROME, 1 OKT. Het dopingschandaal binnen het Italiaanse voetbal breidt zich snel uit nadat medewerkers van het laboratorium zijn gaan praten met de justitie. Zeker drie en mogelijk zes spelers zouden positief zijn bevonden, maar dit werd geheim gehouden en het meeste materiaal is vernietigd.

De Turijnse officier van justitie Raffaele Guariniello heeft geen officiële mededelingen gedaan, maar volgens de Italiaanse pers zijn er tientallen wedstrijden waarbij de afgelopen jaren is gerommeld of gefraudeerd met de dopingcontrole. Daarbij zouden twintig spelers betrokken zijn.

Een analist van het dopinglaboratorium heeft verteld dat na de wedstrijd Udinese-Roma in januari 1997 een van de vier onderzochte spelers positief is bevonden, maar dat zijn chef ervoor zorgde dat de testresultaten werden vernietigd en de onderzochte urine verdween.