WK-TRICOT

Blauw, rood, zwart, geel en groen. Dat zijn, van boven naar beneden, de kleuren van de horizontale strepen op de regenboogtrui, het tricot van de wereldkampioen. Een wereldkampioen is verplicht de regenboogtrui te dragen in het jaar nadat hij of zij de titel heeft behaald. Dat schrijven de reglementen van de UCI voor. Voor tijdritten geldt een andere regeling: de wereldkampioen tijdrijden moet de regenboogtrui in tijdritten dragen - maar dan ook alleen in tijdritten. Andere wereldkampioenen die aan deze discipline meedoen, mogen hun regenboogtrui dan juist niet aan. De wereldkampioen valt op; toch is de trui uit commercieel oogpunt niet zo interessant. Het vermelden van sponsornamen op de trui is door de UCI aan strikte beperkingen gebonden.