TIENERHELDEN

Foto: Naam: Ken Haarlem Woonplaats: Haren (Groningen) Leeftijd: 'bijna 14' School: 3e jaar IGCSI, Maartenscollege Internationale School in Groningen Favoriete serie: Star Trek (KRO, TV10, BBC)

Star Trek kent vele uitzinnige fans over de hele wereld, die niet zelden een ouderwets Star Trek-uniform aantrekken om hun liefde voor de sf-serie kracht bij te zetten. Ook Ken Haarlem heeft zijn hart verpand, maar gaat niet zo ver dat hij zich kleedt als Mr. Spock en consorten. “De oude series vind ik wel mooi omdat ze zo'n goede verhaallijn hebben. De bedenkers wilden met de serie echt een betere wereld creëren. De special effects zijn simpel, maar toen wisten ze ook veel minder van het heelal af. Tegenwoordig zijn de effecten veel geavanceerder, maar gelukkig besteden de makers nog steeds veel aandacht aan de karakterontwikkeling. Zelfs de buitenaardse wezens hebben een cultuur en een eigen taal.”

Ken woont nu drie jaar in Nederland, en heeft hiervoor onder andere in Groot-Brittannië en Oman gewoond, wegens het werk van zijn vader. “Overal waar ik woon moet ik mezelf weer aanpassen aan het land. Saoedi-Arabië kent vele beperkingen, terwijl Nederland veel losser is.” Fantaseren doet hij graag, “want de werkelijkheid is vaak saai. Ik vind het alleen jammer dat ik niet lang genoeg leef om de Star Trek-toekomst ook echt mee te maken.” (Foto Louk Röell)