Selectie; Theater

THEATER

ZinsbegoochelingEen stuk van Corneille vol illusie en 'werkelijkheid' in een schitterend decor van Paul Gallis en Jan Klatter. De personages zijn op burleske wijze tragisch in oogverblindende kostuums van Rien Bekkers. Gerardjan Rijnders regisseerde dit sprookjesachtige filosofische tractaat. Stadsschouwburg Amsterdam. 1 t/m 4 okt, 6 en 7 okt.

Wilhelmina: Je MaintiendraiAnne-Wil Blankers schittert in deze fraai gekostumeerde en geregisseerde voorstelling als koningin Wilhelmina. De geschiedenis komt heel nabij, de historie is prachtig verbeeld. Ton Vorstenbosch schreef het stuk, Mette Bouhuys regisseerde. 1 en 2 okt Maastricht, Theater aan het Vrijthof; 3 okt Uden, Theater Markant; 6 okt Hilversum, Gooiland; 8 okt Lochem, Lochemse Schouwburg.

Global LifeVoorstelling van Mechtild Prins over het tot mislukken gedoemde huwelijk tussen een Hollandse vrouw en een Turkse man. Ontheemding en vervreemding zijn troef; intiem spel van Jaap ten Holt en Dianne Krijnen. Amsterdam, Theater Frascati, t/m 4 okt.