Selectie; Radio

Dokument op 5. Aanstaande zaterdag is het precies een jaar geleden dat de illegale Turkse kleermaker Gümüs met zijn vrouw en twee zonen Nederland werd uitgezet. Zij keerden terug naar Turkije en stichtten een kledingwinkel. Hoe is het hen sindsdien vergaan? Verslaggever Harmen Boerboom maakte de tragische balans op. Morgen, Radio 5, 13.08-14.00u.

Schuim en As. Gesprek met dr. Joke Kardux, verbonden aan de Universiteit van Leiden, vakgroep Amerikanistiek over de zwarte Amerikaanse schrijver Toni Morrison die in 1993 de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. Aanleiding is het verschijnen van de nieuwste roman van deze auteur: Het Paradijs. Verder een interview met theatermaker Matin van Veldhuizen over haar nieuwste voorstelling In de Greep van het Kwaad, haar bewerking van het spookverhaal The Turn of the Shrew van Henry James voor Theatergroep Carrousel. Morgen, Radio 4, 14.00-16.00u.