Perot start campagne tegen Clinton

WASHINGTON, 1 OKT. De Texaanse miljardair en voormalig presidents-kandidaat Ross Perot heeft gisteren de Amerikanen opgeroepen massaal petities te ondertekenen waarin wordt aangedrongen op het vertrek van de Amerikaanse president Bill Clinton uit het Witte Huis. Perot zei dat gisteren in de populaire talkshow Larry King Live van het televisiestation CNN.

Perot beschuldigt Clinton ervan het leven “gestolen” te hebben van een “kwetsbare jonge vrouw” in het seksschandaal waarin de Amerikaanse president verwikkeld is geraakt. Hij suggereerde dat het “labiele gedrag” van Clinton veroorzaakt zou kunnen zijn door het gebruik van drugs. Letterlijk zei Perot hierover, na een verwijzing naar eerdere meldingen van drugsgebruik door mederwerkers van het Witte Huis: “Zijn (Clintons, red.) brein is aangetast of hij neemt iets dat hem af en toe gek maakt. Kies maar.” Clinton had volgens Perot de ouders van Monica Lewinsky moeten waarschuwen dat “hun dochter problemen had”. Perot riep alle “veteranen, priesters en kerken” op zich te organiseren en verwachtte dat aan zijn oproep ook gevolg zou worden gegeven door “alle ouders, en ouderen en kleine ondernemers”. (Reuters)