OPENING

Op het Vrijthof in Maastricht wordt het WK op de avond van maandag 5 oktober met een speciaal evenement geopend.

Het Euregionaal mannenkoor, dat bestaat uit zeventien koren uit de Euregio, treedt op onder leiding van dirigent Edouard Rasquin van de Mastreechter Staar en de Opera van Luik, met als solisten Kelly God, Melinda Hughes en Angelina Ruzzafante en als pianisten Maurice Bonnemayers en Roger Moens. Verder zijn er optredens van de dansgroep Krisztina de Châtel met een speciale choreografie voor het WK-wielrennen en van de band Total Touch. Het Franse theatergezelschap Plasticiens Volans, die eerder betrokken was bij de slotceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona, sluit de show met behulp van reusachtige ballonfiguren af. Het programma begint om 20 uur; de toegang is gratis. Informatie: (043) 3 50 63 05