TIENERHELDEN

Foto: Naam: Nina Dorigo Woonplaats: Beutenaken, Limburg Leeftijd: 12 jaar School: Atheneum 2/1 Scholengemeenschap Sophinianum Gulpen Favoriete serie: Emergency Room (ER)

Ze zou wel een poster van hem op haar kamer willen. En ze heeft er ook serieus naar gezocht in de kantoorboekhandel in Gulpen, een nabij gelegen dorp. Maar voorlopig moet ze het doen met drie kleine plaatjes die ze in een doosje bewaart. Nina Dorigo is gek op de ziekenhuisserie ER, afkorting van Emergency Room. En in het bijzonder op George Clooney, die kinderarts speelt en werk maakt van iedere nieuwe verpleegster. “Hij is aardig voor kinderen”, vindt Nina. “En hij ziet er leuk uit.” Vorig jaar, toen ER op vrijdagavond werd herhaald, begon Nina te kijken. Ze kende de serie al van 'tv-tikkertje' dat ze wel eens met haar klas deed in de pauze. “Die acteurs spelen zo écht allemaal. Zoals je denkt dat dokters en verpleegsters tegen elkaar praten. En zoals je denkt dat ze verliefd worden op elkaar.” Alleen dat bloederige had volgens haar niet zo gehoeven. Een paar weken geleden las Nina in de Hitkrant dat Clooney het komende seizoen wordt doodgeschoten. En dat hij dan nooit meer meespeelt. Heel stom, vindt ze dat. “Dat ze dat nu al verklappen.” (Foto Louk Röell)