Klokhuis krijgt Boy Trip Award

UTRECHT, 30 SEPT. Het NPS-jeugdprogramma Het Klokhuis heeft dinsdag op het Nederlands Film Festival in Utrecht de Boy Trip Award gewonnen. Met de prijs, vernoemd naar de minister voor wetenschapsbeleid in het kabinet-Den Uyl, wordt jaarlijks de beste wetenschapsfilm of -televisieuitzending bekroond.

Het Klokhuis krijgt de award voor twee afleveringen over mummies. Daarin hebben de makers “zich verplaatst in de kinderziel” en tegelijkertijd “het raadsel van de mummies beetje bij beetje opgelost”, aldus de jury.

De KRO deelt woensdagavond op het filmfestival twee filmprijzen van 10.000 gulden uit. Jaco van Dormael wint die prijs dit jaar met de film Le Huitième Jour. Marta Kieslowski haalt de KRO-filmprijs op die in 1996 aan haar in datzelfde jaar overleden vader Krzysztof Kieslowski werd toegekend. (ANP)