Hoe nu verder?

Hoe ziet de agenda er uit voor Vendex, KBB en WE International?

Uiterlijk 7 oktober komt de Nederlandse Mededingingsautoriteit met het groene licht voor de overname van KBB door Vendex. Vervolgens moet Vendex een officieel biedingsbericht publiceren waarin de argumenten voor het bod en de financiële onderbouwing worden uiteengezet. Dit document kan de beleggerswereld en WE International nieuwe informatie geven over de gang van zaken bij KBB.

Dan komt het uur van de waarheid voor WE en diens financier Rabobank. Als zij in de race willen blijven moeten zij een formeel bod uitbrengen plus een biedingsbericht publiceren. Vendex kan vervolgens reageren met het opwerpen van een beschermingslinie door de uitgifte van zogeheten preferente aandelen bij een bevriende stichting.

Daardoor kan WE nooit een meerderheid krijgen, maar zij kan wel naar de rechter stappen om deze uitgifte van preferente aandelen ongeldig te laten verklaren. Dat zal de tijdschema's aanzienlijk compliceren.

Het biedingsbericht van Vendex zal op een informatieve vergadering van de KBB-aandeelhouders besproken moeten worden. Datzelfde geldt voor een bod van WE. Als er geen tussentijdse verhogingen van de biedingen plaatsvinden, is de keus daarna aan de aandeelhouders. Zij kunnen een of twee weken lang hun aandelen aanmelden bij de bieder van hun keuze.