Veilig surfen met Netscape

Zet in Netscape JavaScript uit. Dit doet u in versie 3 en lager via Options, Network preferences en Languages. Het vakje met 'enable JavaScript' moet leeg zijn. In Netscape 4 en hoger doet u dit via Edit, Preferences en Advanced;

Zet de 'cache' op nul. Dit doet u in Netscape 3 en lager via Options, Network Preferences en Cache. Bij Memory cache en Disk cache vult u 0 in. Bij Netscape 4 en hoger gaat u naar Edit, Preferences, Advanced en Cache;

Vul geen persoonlijke gegevens als naam en e-mail adres in uw browserprogramma in;

Wees zeer terughoudend met het verstrekken op websites van persoonlijke gegevens, als naam, adres, creditcardnummer en wachtwoord;

Installeer het gratis reparatieprogramma van Netscape, zodra dit beschikbaar is.

Wie wil weten wat zijn surfgedrag onthult, kan in de locatiebalk van Netscape about:cache invullen. Er verschijnt een lijst met alle websites die u de afgelopen tijd heeft bezocht, inclusief alle gegevens die u heeft verstrekt. Nog meer surfinformatie kunt u via het commando about:global zien. Van Netscapegebruikers kan iedereen deze digitale sporen opvragen.