Tsjaad erkent militaire steun aan Kabila

N'DJAMENA, 29 SEPT. Tsjaad heeft vorige week duizend man regeringstroepen naar Congo gestuurd ter ondersteuning van president Kabila, die wordt belaagd door een militaire rebellie.

Dat heeft een gezaghebbende bron in de Tsjadische hoofdstad N'Djamena gisteren bevestigd. Het bericht over de troepenzending stond vorige week al in het onafhankelijke Tsjadische tijdschrift l'Observateur en is gisteravond impliciet bevestigd door de regering in N'Djamena, die in een communiqué repte van “de totale en veelvormige steun (van Tsjaad) aan de strijd die het Congolese volk voert”. Het Franstalige Sahelland Tsjaad is de vierde Afrikaanse staat - na Angola, Zimbabwe en Namibië - die de regering van Kabila openlijk militair te hulp snelt. Het is niet duidelijk waar de Tsjadische troepen zich bevinden in Congo. (AFP)