TIENERHELDEN

Foto: Naam: Ellen Hoeing Woonplaats: Den Haag Leeftijd: 'bijna 15 jaar' School: 2 Mavo, Johan de Witt College in Den Haag Favoriete serie: The X-Files (Veronica)

Soms kreukelt ze ineen als er plots een buitenaards wezen tevoorschijn komt. Ellen, al drie jaar trouwe kijker van The X-Files, had vroeger speciaal een kussen klaar liggen om voor haar gezicht te doen als het te spannend werd. “Maar tegenwoordig doet ik gewoon m'n vingers in m'n oren.” In deze mystery-serie bestrijden twee FBI-agenten een wereldwijd complot dat het buitenaards leven probeert te ontkennen. Ellen is fan omdat haar fantasie erdoor op hol slaat. Op de foto is een tekening van een door haar bedachte alien (buitenaards wezen) te zien, en in een plakboek verzamelt ze hoofdjes van aliens. “Ik zit vaak met m'n neus in boeken over sterren en planeten, en fantaseer hoe buitenaardse wezens eruit zien. Soms geloof ik niet dat ze bestaan, maar als ik The X-Files zie, dan denk ik, wat zou het toch gaaf zijn als het echt waar is. Soms snap ik het einde van een aflevering niet helemaal, maar als ik wat wakkerder ben, dan krijg ik het ineens door.” Haar plafond is bedekt met een lichtgevende sterrenhemel. “Vroeger wilde ik al ruimtevaarder worden en nog steeds zou ik wel een van de planeten willen onderzoeken.” (Foto Louk Röell)