Selectie; Radio

Urubicha. De Zwitserse componist Frank Martin schreef in de jaren veertig een cyclus liederen op het korte prozagedicht Die Weise von Liebe und Tod des Cornets Christoph Rilke van Rainer Maria Rilke. Martins Nederlandse echtgenote, die hem dit gedicht keer op keer voorlas - hij sprak geen woord Duits - vertelt over haar man, zijn werk en het ontstaan van de cornet. Radio 4, 18.30-19.30u.

Radio 5-documentaire. Jan Derkse, psycholoog aan de Universiteit van Nijmegen, ontwikkelde samen met zijn collega's Jeuken en Klein Herenbrink een Nederlandse standaard voor een test die emotionele intelligentie kan meten. Een gesprek over de waarde van dit soort tests, behalve met Derkse, ook met o.a. Jack van Minden, directeur van het Test-, Advies- en Trainingsbureau Psychom, Ton Akkermans, research-psycholoog bij het LTP Amsterdam, en personeels- functionarissen van diverse GAK's die zelf ook de test deden. Morgen, Radio 5, 13.05-14.00u.