Mr. H.A.F.M.O. van Mierlo

Mr. H.A.F.M.O. van Mierlo heeft gisteren in Den Haag de Machiavelli-prijs voor overheidscommunicatie ontvangen. De oud-politicus kreeg de onderscheiding wegens zijn retorisch talent en oorspronkelijke bijdragen aan het publieke debat. Namens de jury prees P.J. Biesheuvel, Tweede-Kamerlid voor het CDA, Van Mierlo voor zijn overtuigingskracht.

Speciaal genoemd werden zijn interventies als minister van defensie in het kruisraketten-debat begin jaren tachtig. De jury zag de prijs ook als een aanmoediging aan Van Mierlo om zich met het publieke debat te blijven bemoeien. De Machiavelli-prijs is tien jaar geleden ingesteld om de overheid te stimuleren tot een betere communicatie met de burger. De prijs bestaat uit een plastiek in brons van beeldhouwster Shirley Gasper.