'Kredietpakket voor Brazilië in de maak'

WASHINGTON, 29 SEPT. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Verenigde Staten werken aan een kredietpakket van 30 miljard dollar om Brazilië uit zijn financiële problemen te helpen. Naast het IMF dragen de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en publieke en private financiers aan het hulppakket bij.

De Amerikaanse krant New York Times schrijft in haar uitgave van maandag dat dit door regeringsbronnen in Washington is bevestigd. Michel Camdessus, topman van het IMF, had al eerder de mogelijkheid van financiële hulp aan Brazilië geopperd. De Braziliaanse president riep vorige week op tot het oprichten van een noodfonds voor Latijns-Amerika.

Brazilië krijgt het kredietpakket volgens de New York Times na de verkiezingen van komende zondag verstrekt. Het IMF en de Verenigde Staten hopen op een herverkiezing van de sociaal-democratische president Fernando Henrique Cardoso. Die wil de hervormingskoers die hij na zijn aantreden als president in 1995 inzette, voortzetten. (DPA)