Jeroen Blijlevens zegt af voor WK wielrennen

WOERDEN, 29 SEPT. Jeroen Blijlevens is de grote afwezige in de Nederlandse profselectie voor het WK wielrennen.

De sprinter van TVM werd gisteren geopereerd aan een cyste op zijn zitvlak. Hij is daardoor niet tijdig hersteld voor de mondiale wegwedstrijd, die volgende week zondag wordt verreden. Bondscoach Gerrie Knetemann mag in Valkenburg met twaalf renners aan de start verschijnen. Michael Boogerd en Leon van Bon (beiden van Rabobank) krijgen een beschermde status. Erik Dekker (Rabobank) en Servais Knaven (TVM) nemen ook deel aan het wereldkampioenschap tijdrijden, volgende week donderdag. De volledige selectie: Den Bakker, Van Bon, Boogerd, Van Heeswijk, Lotz, Moerenhout, Vierhouten, Hoffman, De Jongh, Knaven en Voskamp (TVM); Nelissen (Jack and Jones).