Gillette zet mes in organisatie

BOSTON, 29 SEPT. Gillette gaat diep het mes zetten in zijn organisatie. Dat houdt onder meer in dat de Amerikaanse fabrikant van scheergerei 4700 banen schrapt (11 procent van het totaal) en veertien fabrieken sluit. De operatie moet over anderhalf jaar zijn voltooid, zo heeft het concern gisteren na sluiting van de beurs in New York laten weten.

De onderneming, onder meer producent van de Duracell-batterijen, gaat verder haar zes divisies verdelen over vijf geografische zones. De ingreep moet het concern naar eigen zeggen in staat stellen beter te reageren op veranderingen in de marktomstandigheden.

Over het derde kwartaal zet Gillette een post van 350 miljoen dollar in de boeken voor de operatie. Dat betekent dat het resultaat over deze periode lager zal uitvallen dan eerder is geraamd.

Kortgeleden introduceerde Gillette een nieuw scheermes met drie mesjes. In de ontwikkeling daarvan is 750 miljoen dollar gestoken. Het is de eerste grote vernieuwing van de onderneming sinds 1971, toen ze met het dubbele scheermesje op de markt kwam. (AFP,KRF)