Vlaardings raadslid kweekt wiet op dakterras

VLAARDINGEN, 28 SEPT. Zijn buren geven de wietplantjes water wanneer hij met vakantie is, en onder kennissen is P. Roovers, PvdA-raadslid in Vlaardingen, een graag geziene gast met zijn eigen geteelde nederwiet. Echter, in Nederland is de thuisproductie van marihuana verboden.

“En dat is nou zo hypocriet”, meent Roovers. “Overal in Nederland kan je apparatuur kopen om wiet te telen, maar een kas op je balkon opzetten mag niet.” Om dit beleid aan de kaak te stellen, heeft Roover op persoonlijke titel in een brief aan de Vlaardingse politie toegegeven dat hij op zijn dakterras twintig wietplanten teelt.

Het raadslid wil met zijn actie wietteelt en -gebruik uit de criminele sfeer halen. “Het is toch tweeslachtig dat ons beroemdste exportproduct met zo'n sfeer is omgeven. Wanneer iemand zou overwegen de alcoholproductie aan banden te leggen zou niemand dat accepteren.”

Roovers is niet bang voor vervolging. “De politie zit met mijn geval in de maag omdat niemand heeft geklaagd over overlast en ik mezelf heb aangegeven.”

Volgens een politiewoordvoerder zal de Vlaardingse politie wel degelijk in de loop van de week een bezoek brengen aan het balkon van het raadslid. “Het is absoluut verboden plantjes thuis te kweken. Daar zal hij dan ook voor worden vervolgd.”