TIENER HELDEN

Naam: Maaike van den Berg Woonplaats: Vinkel, Noord-Brabant Leeftijd: 13 jaar School: Havo 2B, Maaslandcollege in Oss Favoriete serie: Goede tijden, slechte tijden (RTL4)

Maaike spreekt nooit iets af tussen acht en half negen 's avonds. Dan kijkt ze samen met haar zusje van elf 'en soms met mam' naar GTST. Ze kijkt al vijf jaar elke avond, behalve op zaterdag en zondag en als Ajax moet voetballen. Het is een gewoonte geworden, zoals eten en naar school gaan. Niet iets waar ze zich bijzonder op verheugt. “De ene keer is het spannend, maar vaak gebeurt er niks.” Zoals een paar weken geleden. Toen zat GTST in een dip, zegt Maaike. Ze stond op het punt om SBS-concurrent Goudkust tot haar favoriete serie uit te roepen, maar vrijdagavond bracht het echtpaar Ludo en Jeanine weer leven in de brouwerij. “Ze hadden ruzie, omdat Ludo Huib wilde vermoorden. Jeanine was daar achter gekomen en nu gaan ze scheiden. Logisch, want je wilt toch niet dat je kind een moordenaar als vader heeft?” Na afloop van elke aflevering belt Maaike haar beste vriendin die ook altijd kijkt. Dan gaan ze samen fantaseren hoe het verder zou kunnen gaan. Ze heeft nooit gehuild om GTST. Maar ze kent wel mensen die moesten huilen toen Stef dood ging. “Dat was ook wel heel erg.” Op haar kamer liggen haar GTST-plakboek en haar cd's van Linda, Roos en Jessica. “Ik heb weleens een briefje gestuurd naar Rik. Niet echt een liefdesbrief, ik wilde zijn handtekening. Maar ik heb nooit antwoord gekregen.”