Selectie; radio

De Verbeelding. “Taal is een virus”, schreef de Amerikaanse schrijver William Burroughs ooit. Aan de hand van oude, door hem zelf voorgedragen fragmenten uit zijn werk, wordt de metafoor van taal en virus onderzocht. Als leidraad dient een interview met de Nederlandse viroloog prof. dr. Jaap Goudsmit, over aard en oorsprong van het aidsvirus. Radio 5, 21.00-21.40u.

Supplement. Sinds de val van de muur verdwijnen musici, kunstenaars en artiesten uit de Oekraïne. Wie de kans krijgt, gaat naar het westen. Om de exodus in te dammen en een dialoog tussen Oost en West op gang te brengen, zette componiste Karmella Tsepkolenko vier jaar geleden het festival Two Days and two Nights of new Music op. Voor een groot publiek spelen musici en componisten uit Oost en West de nieuwste muziek. Een verslag van de vierde aflevering van het festival. Daarnaast gesprekken met publiek en musici. Radio 4, 20.00-24.00u.