SALLY NYOLO

Ze maakte even deel uit van de zanggroep Zap Mama maar had blijkbaar meer ambities dan achter supermama Maria Daulne te blijven staan. Voor Multiculti schreef ze niet alleen alle muziek, de teksten en arangementen maar deed ze ook nog eens zelf de productie. Dat de Brusselse Sally Nyolo een dame met pit is lijdt dus geen twijfel.

Haar stem is minder opvallend dan die van Daulne maar dat camoufleert ze handig door veelvuldig op te gaan in het koortje met Sabine Kabongo en Sylvie Nawasadio, allebei met een Zap Mama-verleden. Wat de composities en arrangementen betreft valt op dat Nyolo ondanks de uitdagende titel tamelijk dicht bij (Centraal) Afrika blijft. Van aanzetten om net als Daulne te proberen een tweede Tina Turner te worden is niets te merken. Er wordt van tijd tot tijd een stukje gezongen in het Frans of Engels, maar overheersend blijft het 'Eton' uit haar geboorteland Kameroen. Wie op zoek is naar een tweede Zap Mama is bij Sally Nyolo aan het verkeerde adres maar voor liefhebbers van gevarieerde dansmuziek valt er bij Sally Nyolo veel te genieten. De koortjes passen perfect in de percussie-patronen en bassist Jean Daniel Manga zorgt voor een messcherpe drive.

    • Frans van Leeuwen