Hoechst koopt zaadactiviteiten Cargill

Agrevo, een gezamenlijke onderneming van de Duitse bedrijven Hoechst en Schering, neemt de zaadactiviteiten van het Amerikaanse concern Cargill over voor 650 miljoen dollar (ruim 1,2 miljard gulden). Daarmee krijgt Agrevo rechtstreekse toegang tot de Noord-Amerikaanse markt voor genetisch gemodicifeerde maïs.

Het over te nemen zaadbedrijf, Cargill Hybrid Seeds North America, heeft veertien onderzoeks- en productielocaties in de Verenigde Staten en een vestiging in Canada. De omzet bedroeg in het eind mei afgelopen boekjaar 106 miljoen dollar (200 miljoen gulden).

Agrevo, voor 60 procent in handen van Hoechst en voor 40 procent van Schering, maakt producten voor de landbouw, zoals gewasbeschermingsmiddelen. In 1996 kocht de onderneming het Nederlands-Belgische biotechnologiebedrijf Plant Genetic Systems voor 960 miljoen gulden. Vorig jaar behaalde Agrevo met 8500 werknemers een omzet van 4,1 miljard mark (4,6 miljard gulden).