Griekse fans bedreigen Kretenzer Machlas

ROTTERDAM, 28 SEPT. De Griekse voetballer Nikos Machlas van Vitesse is gisteravond bij aankomst in Athene bespuwd en bedreigd door Griekse supporters. De topscorer van Europa moest door de politie worden ontzet, toen hij op het vliegveld in de spelersbus stapte. Vitesse speelt morgenavond de return van het UEFA-Cupduel tegen AEK.

De Kretenzer Machlas is nooit populair geweest in Athene. Hij speelde jarenlang bij OFI Kreta, een concurrent van AEK. Twee weken geleden maakte Machlas de derde treffer voor Vitesse, dat morgen met een 3-0 voorsprong aan het tweede duel begint. Machlas is op papier de gevaarlijkste speler van de Arnhemse club. Hij heeft in de Nederlandse competitie alweer zes keer gescoord.

Machlas kreeg gisteravond hulp van Karel Aalbers. De voorzitter van Vitesse hield de midvoor in een ijzeren greep, toen Machlas zijn geduld dreigde te verliezen en een oververhitte landgenoot te lijf wilde gaan. Aalbers reageerde rustig op alle commotie. “Ik vind dat iedereen zich professioneel heeft opgesteld. Ik verwacht dat de politie ons de komende dagen voldoende zal bewaken.”

De spelersgroep van Willem II had gisteren een andere ervaring in het Georgische Tiblisi, waar morgen de return van het UEFA-Cupduel wordt gespeeld. Toen het vliegtuig van de Tilburgers de grond raakte, gaf de verkeerstoren nog een hoogte van 1600 meter door. De piloot van Transavia was zo verstandig naar zijn eigen computergegevens te kijken. De Nederlandse bemanning kreeg ook verkeerde informatie over de gewenste landingsbaan in Tiblisi. De spelers van Willem II hebben niets gemerkt van de chaotische aankomst. Zij hadden meer oog voor een hond die over de landingsbaan rende.