Goals Kluivert onvoldoende voor zege

ROTTERDAM, 28 SEPT. Twee doelpunten van Patrick Kluivert waren niet genoeg om Barcelona aan een overwinning op Celta de Vigo kunnen helpen. Het duel in Nou Camp eindigde in 2-2. De Nederlandse spits, die een goede wedstrijd speelde en voor 1-0 en 2-1 zorgde, bekeek de gelijkmaker overigens vanuit de dugout. Vijf minuten voor tijd gunde Louis van Gaal hem een publiekswissel. Anderson kwam in Kluiverts plaats.

De 80.000 toeschouwers in Nou Camp waardeerden dat gebaar. Later dachten ze daar toch anders over. In de derde minuut van de blessuretijd bezorgde Mostovoi de bezoekers alsnog een punt.

Real Madrid had in Bilbao anderhalf uur lang eigenlijk niet veel in te brengen tegen Athletic, maar won wel met 3-2. De Koninklijke dankte dat aan doeltreffende bevliegingen van Raul, Mijatovic en Savio. Urzaiz en Ezquerro deden iets terug namens Bilbao. Seedorf was bij de koploper een van de beteren. Hij bood Mijatovic Reals tweede treffer aan.