Emily blij na breuk

DEN HAAG, 28 SEPT. Emily Bremers (28) heeft dit weekeinde voor het eerst sinds bekend werd dat zij en kroonprins Willem-Alexander hun relatie hebben verbroken, in het openbaar enkele journalisten te woord gestaan.

“Ik ben blij dat ik na vier jaar weer een eigen leven kan leiden en me niet langer hoef te verstoppen”, verklaarde zij. Ook vroeg zij fotografen die zich regelmatig voor haar woning aan de Haagse Nieuwe Schoolstraat ophouden, haar voortaan met rust te laten. Afgelopen week bevestigden verschillende bronnen tegenover deze krant dat Emily Bremers en de kroonprins na vier jaar een punt achter hun verhouding hebben gezet. De breuk was al langer bekend in de omgeving van het paar, maar vrienden en kennissen werd gevraagd het nieuws stil te houden. Emily en Willem-Alexander leerden elkaar kennen op feesten van het studentencorps Minerva in Leiden.

Hun relatie kwam in de publiciteit toen het paar betrokken raakte bij een auto-ongeluk in 1995.