De Snaijer helpt HDM aan dubbele hockeyzege

ROTTERDAM, 28 SEPT. Met de maximale score van negen punten uit drie duels HDM gaat alleen aan de leiding in de hockeycompetitie. De ploeg uit Den Haag versloeg dit weekeinde achtereenvolgens stadgenoot HCKZ (4-2) en SCHC (1-4). Voor HDM scoorde topschutter De Snaijer gisteren drie keer, waarmee de spits zijn totaal op acht bracht.

HDM heeft, net als Bloemendaal, Hurley en HGC, slechts drie duels gespeeld. Op de openingsdag werd de wedstrijd tegen HGC bij een stand van 3-2 in het voordeel van HDM afgebroken wegens aanhoudende regen. Bloemendaal, nog altijd zonder sterspeler De Nooijer, versloeg in het dubbelweekeinde nieuwkomer Hattem (0-2) en Kampong (5-3). Tegen de ploeg uit Utrecht scoorde international Buma drie keer.

Bloemendaal speelt zondag tegen Den Bosch, de landskampioen die de 5-1 zege op Oranje Zwart liet volgen door een puntendeling (2-2) met Hurley. Zaterdag boog Den Bosch na rust binnen zeven minuten een 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Verantwoordelijk daarvoor was Geeris, die alle treffers voor zijn rekening nam.

Na vier speelronden is Hattem de enige ploeg zonder punten. De andere nieuwkomer in de hoofdklasse, Venlo, dwong zaterdag een gelijkspel af tegen HGC: 2-2. Een dag later verloor Venlo in Den Haag met 4-2 van HCKZ, dat de eerste seizoenszege behaalde.

In de vrouwencompetitie delen Laren en Den Bosch de eerste plaats. Beide wonnen gisteren voor de derde keer op rij, Laren met 2-1 van Kampong en Den Bosch met 3-1 van streekgenoot Oranje Zwart.