Aston Villa

Aston Villa heeft de strijd om de eerste plaats in de Engelse Premier League in zijn voordeel beslist. De Midlands-derby tegen concurrent Derby County leverde een 1-0 zege op.

Paul Merson, wéér hij, hield Villa aan kop. Titelverdediger Arsenal verloor met 1-0 bij Sheffield Wednesday. De emoties in dat duel liepen hoog op. Vlak voor rust greep Wim Jonk Vieira in de kraag. Het oproer dat volgde leverde een rode kaart op voor de vechtersbazen Keown (Arsenal) en Di Canio (Wednesday). Dit opgewonden standje uit Italië schakelde zichzelf vervolgens voor nog langere tijd uit door scheidsrechter Paul Alcock tegen de grond te kwakken.

Ron Atkinson, vorig seizoen trainer van Wednesday, was een fan van de Italiaan maar kon hem af en toe ook schieten. “Ik heb een hoop idioten onder mijn hoede gehad maar Paolo spant de kroon. Probeer maar eens een deksel op een vuurspuwende berg te doen.” Leeds United haalde een gelijkspel weg uit Londen bij Tottenham Hotspur. Het werd 3-3. Hasselbaink en Wijnhard, de Nederlandse aanvallers van Leeds, behoorden tot de doelpuntenmakers. Campbell redde pas in blessuretijd het punt voor de Spurs.

Glasgow Rangers heeft de voorsprong in de Schotse competitie uitgebreid tot drie punten. De ploeg van Dick Advocaat won met 2-0 van Dunfermline door doelpunten van Johansson en Ferguson. De Rangers hebben nu vijftien punten uit acht wedstrijden. Kilmarnock, dat zondag in actie komt tegen Aberdeen, en Hearts of Midlothian volgen respectievelijk met twaalf uit zeven en twaalf uit acht. Hearts speelde gelijk tegen Celtic, 1-1. De landskampioen staat nu vijfde met tien uit acht.