Selectie; Radio; Zondag

OVT. Aandacht voor het 60-jarig bestaan van het weekblad Margriet. Een interview met de vroegere hoofdredactrice Hanny van der Horst en met Christien Brinkgreve, auteur van het boek Margriet weet raad: gevoel en moraal in Nederland 1938-1978. Radio 1, 10.00-12.00u.

Volgspot. Te gast is cabaretier Paul van Vliet. Een nieuwe reeks voorstellingen van zijn veertiende theaterprogramma Waar waren wij gebleven, zal vanaf 2 oktober in Theater Carré te zien zijn. Radio 1 & 2, 00.02-01.00u.

Ophef en Vertier. Gediscussieerd wordt over de uitspraken van de nieuwe staatssecretaris van Cultuur, Rick van der Ploeg. Met reacties van: Jaap van Beusekom, directeur van het Nederlands Pop Instituut; Jan Taat, directeur van het Gelders Orkest; Gerrit Korthals Altes, zakelijk leider bij Toneelgroep Amsterdam; en Ellen Walraven, dramaturge bij 't Barre Land. Radio 5, 14.02-16.02u.

De Tafel van Pam. Vorige week spraken tafelgenoten Nelleke Noordervliet, Jaap van Heerden en Theo van Gogh onder leiding van Max Pam (spontaan en anders dan aangekondigd) uitsluitend over de 'Kwestie-Clinton'. De bespreking van de bundel Generatiemix, leeftijdsgroepen en cultuur, schoot er daardoor een beetje bij in. Vandaag een tweede poging. Wederom is te gast Hans Righart, hoogleraar politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, die de bundel redigeerde. Morgen, Radio 1, 16.00-17.00u.

Boven het Dal. Gesprek met Ria van der Heijden, oprichtster en oud-voorzitter van Ypsilon, de vereniging voor familie, partners en vrienden van mensen die lijden aan schizofrenie. Het is haar verdienste dat het inzicht dat schizofrenie een ziekte is die iedereen kan treffen en geen gevolg is van een falende opvoeding, algemeen aanvaard is. Mede onder haar leiding groeide Ypsilon uit tot de grootste belangenvereniging in de geestelijke gezondheidszorg. Morgen, Radio 5, 16.02-16.45u.