Leaseplan voor WTC New York

NEW YORK, 26 SEPT. De eigenaren van het World Trade Center in New York willen af van hun markante kantorencomplex. Verkopen doen ze het niet, maar ze willen dat projectmakelaars het complex leasen voor 99 jaar. De geschatte opbrengst daarvan is 1,5 miljard dollar.

Het totale vloeropervlak van het World Trade Center bedraagt ongeveer één miljoen vierkante meter. Er zitten 350 huurders in en in de enorme lobby is een aantal winkels gevestigd.

De havenautoriteiten van New York en New Jersey lieten het complex in 1970 bouwen. Er zij vraagtekens gerezen bij het tijdstip waarop ze ervan af willen. De huren van kantoorruimte in New York zijn de laatste tijd behoorlijk gedaald, maar de eigenaren menen dat de markt nog altijd sterk is.

De burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, had gedreigd de transactie tegen te houden als de havenautoriteiten geïnteresseerde partijen zouden hebben gelokt met belastingvoordelen. (Reuters, AP)