APPLE 2

In W&O werd op 19 september geschreven over de nieuwe Apple-computer iMac, waarbij de diverse nadelen van een Apple-pc werden opgesomd. Die zijn voor een deel herkenbaar en ook overtrokken. Inderdaad, Windows beheert de markt, maar de Apple heeft een gebruikersvriendelijker besturingssysteem. Wie beide gebruikt, leert het verschil waarderen. Vervelend is dat er niet veel software op de schappen ligt. Maar aan die lacune hebben diverse bladen een mouw gepast.

Via diverse bladen zoals MacFan, MacAddict, MacFormat en Mac-Up wordt de 'shareware' op de markt uitgezet. Zeker het Britse MacFormat heeft een grote 'games-map', als je wenst te spelen. Al deze software is bereikbaar via de boekwinkel en niet via de pc-schappen. Het grootste nadeel is volgens mij de desinteresse van Apple-dealers in het veld, enkelen uitgezonderd. En de computer blijft duur, al is een tweedehands, of een ouder exemplaar al voor duizend gulden binnen handbereik. Voor schrijven een ideaal apparaat, voor plaatjeskijken minder.

    • den Bosch
    • Oscar L. Schrover