Aanslag gepland op ambassade VS in Oeganda

WASHINGTON, 26 SEPT. Volgens Amerikaanse veiligheidsagenten waren extremistische moslims vorige week van plan een aanslag te plegen op de VS-ambassade in Oeganda. Dat meldde de Washington Post gisteren. De autoriteiten zouden volgens de krant, nadat ze door de CIA waren gewaarschuwd twintig verdachten hebben gearresteerd, onder wie de twee leiders die probeerden de grens met Kenia over te steken. De twee zijn mogelijk aanhangers van Osama Ben Laden, die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de aanslagen vorige maand op de Amerikaanse ambassades van Kenia en Tanzania, waarbij 265 mensen om het leven kwamen. De Amerikaanse veiligheidsdienst heeft sinds die aanslagen een groot aantal onderzoeken lopen. De ambassade in de Oegandese hoofdstad Kampala werd al drie keer gesloten in verband met dreigementen. Nadat de Oegandese president Museveni steun gaf aan de Amerikaanse vergeldingsacties tegen doelen in Soedan en Afghanistan, zijn bij bomaanslagen tegen bussen in de buurt van Kampala 29 Oegandezen omgekomen.