WETSOVERTREDERS 2 EN 3

De Amerikaanse rapper Coolio moet op 26 november voor de rechtbank van de Duitse stad Boeblingen verschijnen. De 35-jarige Amerikaan, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan diefstal en het toebrengen van letsel, zo liet zijn Duitse advocaat Georg Prasser weten.

Coolio heeft volgens de aanklacht op 20 november de beheerder van een sportwinkel in Boeblingen geslagen, terwijl vier leden van zijn begeleidingsgroep sportkleding ter waarde van 3.500 mark stalen. Coolio, wiens bekendste hit het 17 miljoen keer verkochte 'Gangsta Paradise' is, en zijn vier bandleden werden gearresteerd en vervolgens op borgtocht vrijgelaten.

Ruim een maand eerder moet Coolio zich in zijn woonplaats Los Angeles verantwoorden voor onder meer bezit van een wapen en drugs. Dinsdag werd Coolio in Los Angeles aangehouden, omdat hij met zijn auto aan de verkeerde kant van de weg reed. Bij doorzoeking van de wagen vonden de twee politieagenten marihuana en een ongeladen Lorcin-pistool in het handschoenenkastje. In de deur vonden ze 11 kogels. Bovendien bleek Coolio's rijbewijs met ingang van 1 augustus verlopen te zijn.

Een halve dag later werd in Los Angeles Coolio's eveneens Amerikaanse collega ODB gearresteerd. ODB, een afkorting van Ol' Dirty Bastard, was na wangedrag bij een concert uit het House of Blues in West-Hollywood gezet. Vervolgens bedreigde ODB, lid van de onder critici zeer geliefde rapgroep Wu-Tang Clan, de uitsmijters met de dood. “Hij zei dat hij terug zou komen om ze overhoop te schieten”, aldus een politieagent die betrokken was bij zijn arrestatie wegens 'het uiten van terroristische bedreigingen'. ODB werd tegen een borgsom van 50.000 dollar vrijgelaten. Een paar maanden geleden werd ook ODB gearresteerd wegens diefstal van sportkleding.