WETSOVERTREDER 1

De Amerikaanse Monica Lewinsky, die bekend werd als de stagiaire op het Witte Huis met wie de Amerikaanse president Bill Clinton een 'ongepaste verhouding' had, treedt waarschijnlijk op 6 oktober in Milaan op als model tijdens de modeshow van de Italiaanse kledingontwerper Gattinoni. Ze zal een nieuw blauw mantelpak tonen, zo liet Giovanni Ciacci, de woordvoerder van Gattinoni, weten. Blauw is ook de kleur van Lewinsky's jurk die Clinton bij de praktizering van zijn ongepaste verhouding bezoedelde en die sindsdien niet meer is gewassen.

Helemaal zeker is Lewinsky's optreden in Milaan nog niet. Haar debuut als model is afhankelijk van de toestemming van de Amerikaanse autoriteiten om het land te verlaten. Lewinsky is betrokken bij het officiële onderzoek dat nu loopt naar vermeende meineed en andere mogelijke wetsovertredingen van Bill Clinton.

Gevraagd naar de reden waarom Lewinsky was gevraagd voor de show, antwoordde Ciacci: “Ze is in de Verenigde Staten nu geruïneerd. Wat kan ze anders doen dan vluchten naar Europa? En wie trekt op dit moment meer aandacht dan zij?”

Gattitoni zal Lewinsky ongeveer 900.000 gulden betalen voor haar optreden. De helft hiervan wil de ex-stagiaire bij het Witte Huis schenken aan een kankeronderzoekfonds.

Overigens kreeg Clinton onlangs steun van twee bekende Amerikaanse actrices. Mia Farrow, ex-vrouw van de onlangs overleden Amerikaanse zanger Frank Sinatra en ex-geliefde van de Amerikaanse filmregisseur Woody Allen, zei te hopen dat het onderzoek niet zou leiden tot zijn afzetting: “Hij is een fantastische president. Hij heeft zijn excuses gemaakt. Hij heeft zijn toewijding tot zijn gezin vernieuwd.” En Whoopi Goldberg zei: “Ik ben zwart, een vrouw, joods, en ik steun de president. Je kijkt nu naar tolerantie.” Mocht zijn carrière als president toch ten einde komen door de 'ongepaste verhouding', dan zal Goldberg Clinton een baan aanbieden in haar nieuwe tv-programma Hollywood Squares, zo beloofde ze.