Paarden gewond in volle wagen

DRIEBERGEN, 25 SEPT. De verkeerspolitie heeft woensdagmiddag op de A40 bij Renkum een trekker met oplegger met 152 paarden en pony's, bestemd voor slechts honderd paarden, aangehouden. De wagen was op weg van de paardenmarkt in Heeten, bij Deventer, naar Italië.

Bij controle bleek dat de paarden nog amper konden staan in de krappe ruimte. Een groot aantal had zich al verwond doordat zij door soortgenoten werden getrapt. Gezien de omstandigheden waarin de dieren verkeerden, noemde de politie het voornemen van de man om een rit van ruim twaalf uur te maken “onmogelijk”.

De eigenaar moest vijftig paarden uitladen en kon met de resterende dieren zijn reis vervolgen. Een nader onderzoek wordt ingesteld. De verkeerspolitie is al geruime tijd alert op paardentransporten van Nederland naar Italië.