Minette Walters schrijft spannend geschenkboek

AMSTERDAM, 25 SEPT. De Britse detectiveschrijfster Minette Walters schrijft dit keer het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek. Wie in die maand, juni volgend jaar, in de boekwinkel drie tientjes uitgeeft aan algemene boeken, krijgt het cadeau.

Minette Walters (1949) debuteerde in 1922 met Het IJshuis, dat met vertalingen in 20 talen, een verfilming door de BBC en de Engelse prijs voor het beste spannende debuut veel succes oogstte. Met de vier daarop volgende boeken, waaronder het met de Edgar Allan Poe Award bekroonde Het Motief (1993), bevestigde zij haar reputatie als thrillerauteur.

De Maand van het Spannende Boek beleeft in 1999 zijn elfde aflevering. Het geschenkboekje krijgt een oplage van ten minste 350.000 exemplaren. De laatste keer schreef James Ellroy het cadeauboekje. (ANP)