Hersenkoekjes

De vrolijke keukenHeb je wel eens naar een plaatje van mensenhersenen gekeken? Heb je ook wel eens een gepelde walnoot gezien? Vind je niet dat het een beetje op elkaar lijkt, die noot en die hersens? Er zijn mensen die zeggen dat walnoten eten daarom zo goed is voor je hersens. Kun je alles beter onthouden. Taal en rekenen en aardrijkskunde en de verjaardag van je moeder.

Voor studenten, die heel veel moeten leren, is er studentenhaver te koop. Daar houden die studenten van. Haver is eigenlijk voor paarden, maar dit is geen echte haver maar een mengsel van verschillende soorten noten en krenten en rozijnen. Allemaal heel goed voor de hersenen. Daarom zijn studenten zo knap en worden ze soms later zelfs professor. Maar dan moeten ze eerst ook nog professorenhaver eten en daarvan weet niet iedereen waar het te koop is. Maar jij, jij houdt van koekjes. Niet van oude maar wel van nieuwe koekjes. Als je daar een handje studentenhaver in stopt sla je twee vliegen in één klap. Lekkere koekjes en meteen nog iets extra's voor je hersens ook.

In een kom doe je 125 gram bloem en 125 gram in brokken gesneden roomboter. Ook 60 gram suiker en een mespunt zout. Natuurlijk 100 gram studentenhaver erbij maar eerst de noten een beetje kleiner hakken.

Alles door elkaar mengen. Bakblik uit de oven halen en bedekken met een vel aluminiumfolie. Het deegmengsel met de studentenhaver in kleine hoopjes verdelen en erop leggen. Al te netjes hoeft dat ook weer niet. De noten mogen er best aan alle kanten uitsteken. Bakblik met de hoopjes in de oven zetten. Oven op 180 graden zetten en twaalf minuten erin laten.

Het zijn nieuwe koekjes dus moeten ze ook een niewe naam hebben. Waarom niet gewoon hersenkoekjes? Onthou je meteen waar ze ook alweer goed voor waren.

    • Philip Mechanicus