Clinton ontmoet Arafat en Netanyahu

WASHINGTON, 25 SEPT. President Clinton zal volgende week in afzonderlijke ontmoetingen met de Israelische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse leider Yasser Arafat trachten het vastgelopen vredesproces in het Midden-Oosten op gang te brengen.

Het Witte Huis liet gisteren weten dat de Amerikaanse president maandagochtend premier Netanyahu zal ontvangen. “Wat later” volgende week volgt het gesprek met Arafat, zo werd meegedeeld.

De president sprak gisteravond telefonisch al met beide leiders, die in New York zijn voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Wanneer de ontmoeting met Arafat wordt gehouden, moet nog worden afgesproken. De Palestijnse leider, die gisteren de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, ontmoette, spreekt maandag de Algemene Vergadering toe.

Het vredesproces in het Midden-Oosten zit vast op het Amerikaanse voorstel over een Israelische teruggave van gebied op de Westelijke Jordaanoever in ruil voor hardere Palestijnse actie tegen islamitische extremisten.

In Washington is onderstreept dat er vooralsnog geen plannen bestaan voor een gesprek tussen Netanyahu en Arafat in aanwezigheid van Clinton. (Reuters, AFP)