Automatiseringsdwerg KSI wil naar de beurs

KSI International, een klein maar snel groeiend automatiseringsbedrijf uit IJsselstein, gaat naar de Amsterdamse effectenbeurs. De onderneming wil op deze wijze nieuw kapitaal vergaren voor de financiering van verdere expansie. Wanneer de introductie haar beslag krijgt is afhankelijk van het beursklimaat.

Over 1997 boekte KSI een winst van 0,9 miljoen op een omzet van 21,3 miljoen gulden. De omzet zal dit jaar sterk stijgen. Gisteren lijfde KSI branchegenoot ITé in. ITé houdt zich bezig met het uitzenden en detacheren van automatiseringspersoneel. De nieuwe loot biedt werk aan ongeveer tweehonderd mensen en behaalde in de eerste helft van dit jaar een winst van 1 miljoen op een omzet van 5,8 miljoen gulden.

De beurskandidaat verkoopt standaard softwarepakketten en hulpmiddelen bij de implementatie van automatiseringssystemen en detacheert personeel.