Anonieme brief brengt Holbrooke in problemen

WASHINGTON, 25 SEPT. Volgens The Washington Post is de benoeming van Richard Holbrooke tot Amerikaanse ambassadeur bij de VN uitgesteld om aantijgingen in een anonieme brief te onderzoeken.

Holbrooke heeft volgens deze brief zijn invloed misbruikt om de Zwitserse bank Crédit Suisse First Boston (CSFB) in 1995 aan een contract met de Hongaarse regering te helpen. Negen maanden later zou Holbrooke het minsterie van Buitenlandse Zaken hebben verlaten om vice-president te worden bij diezelfde bank. Uitgezocht moet worden of Holbrooke daarin te ver is gegaan. Amerikaanse functionarissen hebben op zich wel het recht bedrijfsbelangen in het buitenland te verdedigen, als het om Amerikaanse bedrijven gaat of bedrijven die in de Verenigde Staten activiteiten ontplooien en een aantal Amerikanen in dienst heeft. (AFP)