Wintersporttreinen

Ook dit jaar brengt de Thalys skiërs naar de Franse Alpen. Tussen 19 december en 13 maart vertrekt de hogesnelheidstrein iedere zaterdag om 6u15 uit Rotterdam. Na stops in Antwerpen (7u23) en Brussel (8u01) rijdt de sneltrein in één keer door naar de Franse Alpen.

Vanaf zes stations: Chambéry (12u26), Albertville (13u09), Moûtiers (13u44), Aime-la-Plagne (14u05), Landry (14u15) en Bourg Saint Maurice (14u25), zijn er busverbindingen naar allerlei skigebieden. Een retour Rotterdam - Bourg St. Maurice kost ƒ 360. Het vertrek voor de terugreis, ook op zaterdag, is in de loop van de middag zodat de reiziger rond middernacht weer in Rotterdam is.

Voor informatie over tarieven Thalys: 0900-9296 (50 ct/min). Tickets res via Internet www.ns.nl Voor complete arrangementen 030-2977240.

De Alpen Expres is met 25 bestemmingen uitgebreid. Reizigers kunnen nu uitstappen op 175 skibestemmingen in Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Vorig jaar was het aantal bestemmingen in Frankrijk 13, nu 31. In Oostenrijk is vervoer tot aan de hoteldeur gegarandeerd. Bovendien kunnen reizigers richting Oostenrijk kiezen uit 5-, 8- of 10-daagse en langere reizen. Voor een vijfdaagse reis kan men op vrijdag vertrekken en op dinsdag weer terug zijn. Een arrangement waarmee de Alpen Expres probeert drukbezette tweeverdieners te lokken.

In de Alpen Expres gelden wel enkele huisregels. Zo is het verboden meegebrachte alcoholische dranken in de trein te consumeren. Ook geldt er een rookverbod in alle compartimenten en gangen. Alleen op de balcons, in het bar/buffet rijtuig en het restauratierijtuig kan worden gerookt. Tijdens de reis mag ook geen muziek ten gehore worden gebracht. Luide gesprekken zijn na 23u taboe en het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen.

Reisorganisatie van de Nederlandse Spoorwegen, NS Travel, 030-2977291 Huisdieren zijn aan boord van de Ski-Trein wel toegestaan, maar alleen in een privécoupé. Meegebrachte alcohol mag niet worden genuttigd en een chef-steward ziet er op toe dat iedereen zich aan de regels houdt. Zijn aanwijzingen dienen te allen tijde te worden opgevolgd.

De Ski-Trein wordt ingezet door Euro-Express-Treincharter bv. en rijdt vanaf ƒ 189 naar Oostenrijk. Opstappen kan in Rotterdam, Den Haag HS, Utrecht CS, Eindhoven en Venlo. Zell am See is het eindpunt. Aansluitende bustransfers brengen de skiër vanaf het station naar de wintersportbestemming. Er kan voor 'rust en sfeer' worden gekozen in de Ski-Trein 'Classic'. Wie niet voor 'rust en sfeer', althans een geheel andere sfeer kiest, kan uitstekend aan zijn of haar trekken komen in de Ski-Trein 'Disco'.

“Onze speciale Radio 538-Jock draait met een snelheid van 130 kilometer per uur de beste dansmuziek. Jouw vakantie begint al aan boord van de Ski-Trein”, belooft de folder. “En wie weet wat je onderweg allemaal tegenkomt...” Dat zou natuurlijk zo'n huisdier in een privécoupé kunnen zijn.

Ski-Trein inl en res 015-2133636, open tijdens kantooruren en op do en vr tot 21u. Op za 10-16u.