Telfort komt vervroegd met mobiele telefonie

AMSTERDAM, 24 SEPT. Telfort zet volgende week al voet op de Nederlandse mobiele-telefoniemarkt. Het bedrijf van British Telecom en NS zou aanvankelijk in november beginnen.

Maandag maakt Telfort bekend hoe het KPN Telecom en Libertel op de mobiele markt gaat beconcurreren. De Nederlandse beller krijgt lagere tarieven voorgeschoteld, belooft Telfort.

“Wij komen agressief de Nederlandse markt op en bieden een tariefsysteem aan dat wij nog nergens in Europa hanteren”, aldus directeur P. Gallager van British Telecom Europa. Telfort heeft ook plannen KPN Telecom te beconcurreren met telefooncellen en telecomwinkels.

Het Brits/Nederlandse bedrijf heeft grote haast met de introductie van zijn mobiele netwerk, gebaseerd op de nieuwe GSM 1800-technologie. Nog twee aanbieders staan in de startblokken. Brucop, van Belgacom en Tele Danmark, heeft aangekondigd binnen een half jaar mobiel bellen aan te bieden. Dutchtone, het samenwerkingsverband van France Télécom, ABN Amro en Rabobank komt rond de jaarwisseling.

Telfort biedt sinds vorig jaar vaste telefonie in Nederland. Begin '98 verwierf het voor 545 miljoen gulden een licentie voor mobiele telefonie. (ANP)