OEUVRE

Martin Walser heeft een uitgebreid oeuvre van tientallen romans en essays op zijn naam staan, alle uitgegeven bij Suhrkamp in Frankfurt. Enkele belangrijke titels:

Ein springender Brunnen Over de jeugd van de jongen Johann, die opgroeit in de nazi-tijd (1998, 49,80 mark). Die Verteidigung der Kindheit Een Duits epos over de jaren van 1929 tot 1989 aan de hand van hoofdrolspeler Alfred Dorn die zijn moeder verliest. Het boek geldt als zijn meesterwerk (1997, 45 mark). Deutsche Sorgen Een verzameling essays over Duitsland en de roman 'Dorle und Wolf' over de verhouding van een Oost-Duitser met een West-Duitse (1998, 25 mark). Finks Krieg Over een absurde Kafkaiaanse strijd van een ambtenaar die zijn baan verliest (1996, 42 mark). Ohne einander Roman over een gezin met een schrijver en journaliste waarin het 'Miteinander' niet meer bestaat (1993, 16,80 mark).