INTERNET

Statistisches Bundesamt Het 'Duitse CBS' publiceert op de verkiezingsavond de uitslagen uit alle 328 kiesdistricten (Wahlkreise). [www. statistik-bund.de/wahlen/btwahl.htm].

Wahlatlas De Friedrich Ebert Stiftung, een aan de SPD gelieerde politicologische organisatie, heeft een interactieve atlas van vroegere verkiezingsresultaten op niveau van Landkreise en Kreisfreie Städte. Dit zijn andere bestuurlijke eenheden dan de kieskringen. De FES biedt ook een lange lijst met links naar partijen, media en dergelijke. [www.wahlatlas.de/start.html] [www.fes.de/election]. Andere organisaties: Konrad Adenauer Stiftung (gelieerd aan de CDU) [www.kas.de], Friedrich Naumann Stiftung (gelieerd aan de FDP [www.fnst.de].

Yahoo De zoekindex Yahoo heeft een Duitstalige versie: [www.yahoo.de], met ook veel informatie over Zwitserland en Oostenrijk.

Wahlkampf98 Een groot aantal media stelt zijn inhoud ter beschikking aan het onafhankelijke Internet-project Wahlkampf98. De site onderzoekt de populariteit van Kohl en Schröder op basis van de inhoud van een groot aantal publicaties op het world wide web. De gelieerde site Politik-digital biedt informatie over politiek en Internet. [www.wahlkampf98.de], [www.politik-digital.de].

Overheid Bondsdag [www.bundestag.de], bondsregering [www.bundesregierung.de], bondsraad [www.bundesrat.de].

Media De meeste Duitse kranten, weekbladen en tv-stations hebben een eigen website: Frankfurter Allgemeine Zeitung [www.faz.de], Süddeutsche Zeitung [www.sueddeutsche.de], Die Welt [www.welt.de]. Der Spiegel [www.spiegel.de], Die Zeit [www.zeit.de]. ARD [www.ard.de], ZDF [www.zdf.de], WDR [www.wdr.de], NDR [www.ndr.de].

Partijen Alle politieke partijen hebben een website: [www.cdu.de], [www.spd.de], [www.csu.de], [www.fdp.de], [www.pds-online.de], [www.gruene.de].

Grote bedrijven Daimler Benz [www.daimler-benz.com], Siemens [www.siemens.de], BMW [www.bmw.de], Volkswagen [www.volkswagen.de].