Gerhard Schröder (54)

SPD Kiesdistrict geen Lijsttrekker Nedersaksen Kanseliers-kandidaat en minister-president van Nedersaksen.

Ich will hier rein'', riep Schröder terwijl hij aan het hek van de kanselarij rammelde. De kans is reëel dat hij na deze verkiezingen inderdaad kanselier wordt. Schröder is echter niet onomstreden. Binnen de SPD staat hij bekend als een opportunist en een populist. Zo stemde hij bij regionale verkiezingen voor een vertraagde invoering van de euro om later weer van gedachten te veranderen.

Tijdens zijn herverkiezingscampagne in Nedersaksen gebruikte hij overheidsgeld om een noodlijdend lokaal staalbedrijf te steunen. De SPD'er ziet zichzelf graag als verdediger voor de belangen van de ondernemers; als manager van de bv Duitsland. Het 'poldermodel' ziet hij als een oplossing om de werkloosheid terug te dringen.